miercuri, 16 aprilie 2014

Sabin Cutas pledeaza pentru o monitorizare mai stricta a produselor care prezinta un risc pentru siguranta consumatorilor

Strasbourg, 16 aprilie 2014,

Europarlamentarul Sabin Cutaş, raportor al Comisiei pentru comerț internațional pentru regulamentul privind supravegherea produselor care pătrund pe piața europeana, a pledat in plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg pentru o monitorizare mai stricta a acestora, cu scopul de a asigura o mai buna protecție a consumatorilor europeni.

marți, 15 aprilie 2014

Sabin Cutaş își exprimă speranța ca noul Parlament European să continue să apere interesele tuturor cetățenilor europeni


Strasbourg, 15 aprilie 2014,

Cu ocazia ultimei sesiuni plenare din actualul mandat al Parlamentului European, europarlamentarul Sabin Cutaş a mulțumit alegătorilor români pentru încrederea cu care l-au investit. El și-a exprimat în același timp speranța ca în viitorul mandat Parlamentul și Comisia Europeană să continue să lupte pentru bunăstarea tuturor cetățenilor europeni.   

"Vreau să folosesc această oportunitate pentru a face un bilanț al activității Parlamentului European în acest mandat și să mulțumesc în egală măsură alegătorilor, care m-au investit cu încrederea lor. Parlamentul a contribuit la stabilirea unor reguli pentru eliminarea speculației financiare și a fraudei și a evaziunii fiscale, dezvoltarea garanției pentru tineret, acordarea ajutorului tehnic pentru atragerea fondurilor Băncii Europene de Investiții, apărarea libertăților individuale prin respingerea ACTA și reducerea tarifelor de roaming. De asemenea, forul legislativ a susținut parcursul european al Republicii Moldova și a negociat acorduri comerciale cu SUA și Canada, reamintind necesitatea eliminării vizelor pentru români în aceste doua state", a subliniat Sabin Cutaş.

"Îmi exprim totodată speranța ca noul Parlament și noua Comisie să continue să îmbunătățească proiectul european, să apere interesele tuturor cetățenilor europeni și să combată tendințele xenofobe. Nu în ultimul rând, trebuie găsite soluții pe termen lung pentru eliminarea șomajului, în special în rândul tinerilor și trebuie promovată o politică bazată pe investiții, care să permită ieșirea din criza economică", a conchis Sabin Cutaş. 




joi, 3 aprilie 2014

Sabin Cutaş: "Cetățenii vor obține mai multe informații privind litigiile comerciale și efectele acestora asupra companiilor europene"

Bruxelles, 3 aprilie 2014,

Europarlamentarul Sabin Cutaş a salutat adoptarea regulamentului privind aplicarea și respectarea regulilor comerțului internațional, pentru care este responsabil din partea grupului său politic. El a subliniat importanța pe care o are acest dosar pentru consolidarea credibilității Uniunii Europene în sfera comerțului internațional. Sabin Cutaş a propus totodată, prin intermediul unor amendamente, înființarea unui mecanism de informare asupra litigiilor comerciale.

Parlamentul European a votat ieri cu o largă majoritate legea privind aplicarea și respectarea regulilor comerțului internațional.