miercuri, 26 februarie 2014

Sabin Cutaş: "Principalele provocări pentru Uniunea Europeana raman șomajul si consecințele sociale negative ale crizei economice"

Strasbourg, 26 februarie 2014,

Europarlamentarul Sabin Cutaş a declarat, ȋn plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg, că adevăratele provocări pentru Uniunea Europeana rămân șomajul și consecințele sociale negative ale crizei. Intervenția deputatului european a avut loc ȋn cadrul dezbaterii din Parlamentul European cu privire la semestrul european.

marți, 25 februarie 2014

Sabin Cutaş: "UE trebuie sǎ acționeze pentru a stopa fenomenul de contrafacere"

Strasbourg, 25 februarie 2014,

Europarlamentarul Sabin Cutaş a atras atenția, ieri, în plenul Parlamentului European, asupra amplorii fenomenului de contrafacere și riscurilor pe care acesta le prezintă pentru întreprinderi și consumatori deopotrivă. El a cerut Uniunii Europene sǎ acționeze pentru a stopa aceste practici.

miercuri, 5 februarie 2014

Parlamentul European a adoptat Raportul europarlamentarului Sabin Cutas privind acordul de cooperare UE-Elveția in domeniul concurentei

Strasbourg, 5 februarie 2014,

Raportul redactat de europarlamentarul Sabin Cutaş cu privire la cooperarea UE-Elveția in domeniul concurentei a fost adoptat astăzi de către plenul PE cu o larga majoritate. Potrivit deputatului european: "Un astfel de acord cu Elveția este necesar, având în vedere poziția sa geografică strategică pentru UE, prezența a numeroase întreprinderi europene pe teritoriul sau și numărul de anchete desfășurate în paralel de ambele jurisdicții în ultimii ani".

Sabin Cutaş: "IMM-urile europene trebuie protejate de concurența neloială"


Strasbourg, 5 februarie 2014,

Europarlamentarul Sabin Cutaş a cerut, ieri, în plenul Parlamentului European, o politică de apărare comercială care să sprijine cât mai mult întreprinderile europene atunci când ele se confruntă cu o concurență neloială. El a atras atenția în mod special asupra vulnerabilității întreprinderilor mici și mijlocii, care generează locuri de muncă și creștere economică.

marți, 4 februarie 2014

Sabin Cutaş: "Este necesar un regim unic european de sancțiuni penale în domeniul abuzului de piață"



Strasbourg, 4 februarie 2014,

Europarlamentarul Sabin Cutaş a salutat, astăzi, în plenul Parlamentului European, propunerea legislativă privind armonizarea, la nivelul Uniunii Europene, a pedepselor acordate celor care falsifică informații financiare. El a amintit de scandalul Libor/Euribor, prin care instituții bancare au manipulat piețele financiare, provocând daune consumatorilor și investitorilor.