joi, 3 aprilie 2014

Sabin Cutaş: "Cetățenii vor obține mai multe informații privind litigiile comerciale și efectele acestora asupra companiilor europene"

Bruxelles, 3 aprilie 2014,

Europarlamentarul Sabin Cutaş a salutat adoptarea regulamentului privind aplicarea și respectarea regulilor comerțului internațional, pentru care este responsabil din partea grupului său politic. El a subliniat importanța pe care o are acest dosar pentru consolidarea credibilității Uniunii Europene în sfera comerțului internațional. Sabin Cutaş a propus totodată, prin intermediul unor amendamente, înființarea unui mecanism de informare asupra litigiilor comerciale.

Parlamentul European a votat ieri cu o largă majoritate legea privind aplicarea și respectarea regulilor comerțului internațional.


"Acest regulament va aduce un plus de eficiență și de credibilitate Uniunii Europene, prin reducerea semnificativă a timpului necesar pentru restaurarea avantajelor reciproce în cazul unor litigii comerciale", a declarat Sabin Cutaş. 

"Litigiul comercial trebuie să reprezinte o cale de ultimă instanță. Cu toate acestea, posibilitatea de a recurge la restaurarea avantajelor reciproce trebuie să fie credibilă, pentru a putea convinge țările terțe să respecte regulile comerțului internațional. În acest context, echipa de negociatori a Parlamentului European, din care fac parte, a făcut tot posibilul pentru a ajunge la un acord privind acest dosar, reușind să îl treacă prin plen înainte de finalul actualului mandat", a subliniat europarlamentarul român.

"Totodată, prin intermediul amendamentelor depuse, am propus înființarea unui mecanism de schimb de opinii între Comisia Europeană și Parlamentul European pe tema litigiilor comerciale, care va permite cetățenilor să afle mai multe informații despre acțiunile în curs și despre efectele acestora asupra sectoarelor industriale ale Uniunii", a conchis Sabin Cutaş. 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu