marți, 11 martie 2014

Sabin Cutaş: "BEI trebuie să investească în dezvoltarea IMM-urilor și a proiectelor creatoare de noi locuri de muncă"

Strasbourg, 11 martie 2014,

Europarlamentarul Sabin Cutaş a subliniat, ieri, în plenul Parlamentului European, importanța activităților Băncii Europene de Investiții (BEI) în contextul actual dificil, din punct de vedere economic. El a cerut BEI să promoveze finanțarea întreprinderilor mici și mijlocii și să investească în proiecte axate în jurul creării de noi locuri de muncă și formării profesionale.
 
Intervenția eurodeputatului român a avut loc în cadrul dezbaterii privind Raportul anual al Băncii Europene de Investiții.


"Activitatea Băncii Europene de Investiții capătă o importanță deosebită în contextul nevoii acute de creștere economicǎ și de reducere a șomajului și a sărăciei în Uniunea Europeanǎ. Doresc sǎ reamintesc cǎ anumite state membre se confruntă în prezent cu rate ale șomajului mai mari de 25%, cu datorii publice superioare produsului intern brut sau cu un nivel ridicat al sărăciei și necesită investiții masive. De aceea, salut recenta decizie de majorare a capitalului BEI, ce va permite punerea în mișcare a unui număr mai mare de proiecte benefice pentru cetățeni", a subliniat Sabin Cutaş.

"În același timp, având în vedere dificultățile întâlnite de întreprinderile mici și mijlocii, motorul economiei europene, atunci când încearcă sǎ obțină finanțare, consider cǎ acțiunile Băncii trebuie sǎ se axeze în jurul promovării instrumentelor de finanțare pentru IMM-uri. Este totodată nevoie de direcționarea investițiilor către crearea de noi locuri de muncă, în special pentru tineri și către proiecte de formare profesională și de deprindere a unor noi competente", a conchis eurodeputatul român.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu