miercuri, 26 februarie 2014

Sabin Cutaş: "Principalele provocări pentru Uniunea Europeana raman șomajul si consecințele sociale negative ale crizei economice"

Strasbourg, 26 februarie 2014,

Europarlamentarul Sabin Cutaş a declarat, ȋn plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg, că adevăratele provocări pentru Uniunea Europeana rămân șomajul și consecințele sociale negative ale crizei. Intervenția deputatului european a avut loc ȋn cadrul dezbaterii din Parlamentul European cu privire la semestrul european.


"In primul rând, doresc sa salut afirmația domnului Președinte Barroso potrivit căreia predicțiile economice pentru anul 2015 sunt favorabile unei redresări economice. Cu toate acestea, nu putem sa uitam adevăratele provocări cărora trebuie sa le facem fata prin intermediul unor acțiuni concertate la nivel european: șomajul si consecințele sociale negative ale crizei. Executivul european a recunoscut, de altfel, ca obiectivele Strategiei Europa 2020 nu vor putea fi atinse, ceea ce ar afecta grav credibilitatea politicilor europene. De curând, secretarul general al Organizației pentru Cooperare si Dezvoltare Economica atrăgea atenția asupra potențialului destabilizator al unei tinere generații "pierdute"", a declarat Sabin Cutaș.

"De aceea, o schimbare esențiala a strategiei economice trebuie sa fie consolidarea fiscala bazata pe creștere durabila și echilibrata din punct de vedere social, in detrimentul politicilor bazate pe austeritate. Nu in ultimul rând, consider ca un „parteneriat în favoarea convergenței” cu instituțiile europene ar putea stimula statele membre sa intensifice cooperarea economica, dar si reformele întreprinse la nivel național, cu condiția creării unui mecanism financiar in acest sens", a conchis deputatul european.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu