miercuri, 5 februarie 2014

Sabin Cutaş: "IMM-urile europene trebuie protejate de concurența neloială"


Strasbourg, 5 februarie 2014,

Europarlamentarul Sabin Cutaş a cerut, ieri, în plenul Parlamentului European, o politică de apărare comercială care să sprijine cât mai mult întreprinderile europene atunci când ele se confruntă cu o concurență neloială. El a atras atenția în mod special asupra vulnerabilității întreprinderilor mici și mijlocii, care generează locuri de muncă și creștere economică.


Intervenția eurodeputatului român a avut loc în cadrul dezbaterii privind protecția împotriva importurilor care fac obiectul unui dumping și a unor subvenții din partea țărilor care nu sunt membre ale UE.

"Mecanismul de apărare comercială, care include măsuri de antidumping și anti-subvenție, deține un rol extrem de important atât în lupta împotriva concurenței neloiale practicate de țări terțe, cât și pentru sprijinirea întreprinderilor locale. Industria europeană trebuie susținută cu atât mai mult cu cât în prezent se află într-o împrejurare economică dificilă", a declarat Sabin Cutaş.

"În acest context, Uniunea nu poate acorda condiții prea favorabile competitorilor săi. Ea trebuie să își protejeze întreprinderile mici și mijlocii, care reprezintă 99% din companiile europene și sunt generatoare de creștere economică și de locuri de muncă. De aceea, consider că prevederile privind apărarea comercială trebuie menținute în forma în care au fost adoptate în comisia pentru comerț internațional", a adăugat deputatul european.


"Totodată, aș dori să salut includerea în raport a posibilității, prevăzute de Organizația Mondială a Comerțului, de a înăspri regulile de apărare comercială în cazul în care standardele sociale și de mediu ale unei țări terțe sunt prea joase", a conchis Sabin Cutaş.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu