luni, 25 noiembrie 2013

Sabin Cutaș: Despre eficientizarea administrațiilor fiscale


Strasbourg, 21 noiembrie 2013,

Europarlamentarul Sabin Cutaș a salutat, în plenul Parlamentului European, propunerea de prelungire a Programului european de acțiune pentru impozitare, a cărui scop este eficientizarea administrațiilor fiscale și combaterea evaziunii și a fraudei. El a atras totodată atenția asupra pierderilor considerabile cauzate de evaziunea fiscală, care în România se ridică la 20 miliarde de euro anual.

miercuri, 20 noiembrie 2013

Sabin Cutaș: "Flexibilitatea in utilizarea fondurilor europene trebuie sa impulsioneze combaterea șomajului in rândul tinerilor"



Strasbourg, 20 noiembrie 2013,

Europarlamentarul Sabin Cutaș a salutat, in cadrul plenului Parlamentului European reunit la Strasbourg, decizia de a introduce mai multa flexibilitate in utilizarea fondurilor pentru perioada 2014-2020. Deputatul european si-a exprimat speranța ca vor fi alocate fonduri mai mari pentru combaterea șomajului in rândul tinerilor, pentru programul Erasmus si pentru susținerea întreprinderilor mici si mijlocii.

luni, 11 noiembrie 2013

Sabin Cutaş îi trimite o scrisoare lui José Manuel Barroso privind independenţa justiției în România



Bruxelles, 11 noiembrie 2013,

Europarlamentarul Sabin Cutaș a trimis astăzi o scrisoare Președintelui Comisiei Europene, José Manuel Barroso, pentru a îi atrage atenția asupra ingerinței în justiție practicate de Președintele Traian Băsescu. Eurodeputatul român a amintit de intervențiile publice ale Președintelui țării cu privire la revocarea Procurorului Lucian Papici şi la numirea lui Daniel Morar la șefia Direcției Naționale Anticorupție și a cerut lui José Manuel Barroso să ia poziție pentru a apăra principiile statului de drept in România.

"Statul de drept se numără printre principiile fundamentale ale Uniunii Europene. Rolul Comisiei Europene de a veghea la îndeplinirea obligațiilor membrilor UE în acest domeniu și de a interveni atunci când acesta nu este respectat este esențial. Nerespectarea statului de drept în ceea ce priveste actul de justiție este practicată cu ușurință de către Președintele României Traian Băsescu, care își încalcă astfel atribuțiile constituționale”, a declarat Sabin Cutaş.