miercuri, 10 iulie 2013

Sabin Cutaş: "Președinția lituaniana a UE susține aderarea României la Schengen"



Bruxelles, 10 iulie 2013,

Europarlamentarul Sabin Cutaş l-a interpelat astăzi pe Linas Linkevičius, ministrul pentru afaceri externe al Lituaniei, cu privire la aderarea României la Spațiul Schengen. Interpelarea deputatului european a avut loc in contextul dezbaterii din Comisia pentru comerț internațional privind prioritățile președinției lituaniene a Uniunii Europene pentru următoarele șase luni. Ministrul de externe lituanian si-a manifestat întreaga susținere pentru aderarea României la Schengen.

marți, 9 iulie 2013

Sabin Cutaş: "Banca Centrală Europeană ar trebui aibă ca obiectiv ocuparea forței de muncă"




Bruxelles, 09 iulie 2013,

Europarlamentarul Sabin Cutas, membru al Comisiei pentru afaceri economice şi monetare, l-a interpelat pe presedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, cu privire la obiectivele politicii monetare promovate de această instituție. El a atras atenția asupra necesității introducerii criteriului de ocupare a forței de muncă, după modelul sistemului Rezervei federale a SUA.

joi, 4 iulie 2013

Sabin Cutas: Pentru o mai buna protecție a consumatorilor prin separarea activitatilor financiare riscante de bancile de depozite



Strasbourg, 4 iulie 2013,

Europarlamentarul Sabin Cutaș, membru al Comisiei pentru afaceri economice si monetare, a pledat in cadrul plenului Parlamentului European, pentru separarea juridica a anumitor activitati financiare riscante de bancile de depozite din cadrul unui grup bancar, cu scopul de a asigura o mai buna protectie a banilor deponentilor.

marți, 2 iulie 2013

Sabin Cutas: "Pentru un cadru financiar multianual care sa conduca la relansarea economica"


Strasbourg, 02 iulie 2013,

Europarlamentarul Sabin Cutaș a salutat, in contextul dezbaterii din plenul Parlamentului European privind concluziile reuniunii Consiliului European din 27-28 iunie, ajungerea la un compromis cu privire la cadrul financiar multianual pentru perioada 2014-2020. Deputatul european si-a exprimat speranta ca noul cadru va conduce la crearea de noi locuri de munca si la relansarea economica.