joi, 30 mai 2013

Sabin Cutaş: "Comisia trebuie să ofere asistenţă tehnică statelor membre în vederea implementării "Garanției pentru tineret""


Bruxelles, 30 Mai 2013,

Europarlamentarul Sabin Cutaş a interpelat Comisia Europeană cu privire la implementarea „Garanției europene pentru tineret”, o inițiativă care urmărește îmbunătățirea accesului tinerilor la piața muncii. Eurodeputatul român cere executivului european să ofere statelor membre asistenţă tehnică pentru a se asigura de reusita acestui proiect.

joi, 23 mai 2013

Sabin Cutaş: "Europa are nevoie de un model de relansare bazat pe creșterea economică"



Strasbourg, 23 Mai 2013,

Europarlamentarul Sabin Cutas, membru al Comisiei pentru afaceri economice şi monetare, a semnalat, ieri, în plenul Parlamentului European, intenția Comisiei Europene de a implementa noi măsuri de austeritate. Atrăgând atenția asupra modelului de relansare economică pus în practică în Statele Unite ale Americii, eurodeputatul a cerut executivului european să propună măsuri de crestere economică, precum introducerea unui salariu minim național în toate statele membre şi garantarea în comun a datoriilor publice ale acestora.

marți, 21 mai 2013

Sabin Cutaş: "Sunt necesare măsuri drastice, la nivel european, pentru a combate frauda şi evaziunea fiscală"



Strasbourg, 21 mai 2013,

Europarlamentarul Sabin Cutas, membru în Comisia pentru afaceri economice şi monetare a Parlamentului European (PE), a subliniat, astăzi, în plenul forului legislativ, că sunt necesare măsuri drastice, la nivel european, pentru a combate frauda şi evaziunea fiscală.  Eurodeputatul a atras atenția asupra nevoii de a pune capăt secretului bancar. El a cerut de asemenea Comisiei Europene să propună o listă neagră a paradisurilor fiscale până la 31 decembrie 2014; idee susținută de europarlamentarul român şi prin intermediul unui amendament depus în cadrul raportului PE privind lupta împotriva fraudei, a evaziunii şi a paradisurilor fiscale.