joi, 25 aprilie 2013

Sabin Cutaş cere Comisiei Europene o listă neagră a paradisurilor fiscale



Bruxelles, 25 aprilie 2013,


Comisia pentru afaceri economice şi monetare din Parlamentul European a adoptat, ieri, amendamentul eurodeputatului Sabin Cutas privind realizarea unei liste negre a paradisurilor fiscale până la finalul anului viitor.  Amendamentul a fost depus în cadrul Raportului privind lupta împotriva fraudei, evaziunii şi a paradisurilor fiscale.

vineri, 19 aprilie 2013





Bruxelles, 19 aprilie 2013,

Europarlamentarul Sabin Cutas, membru al Comisiei pentru afaceri economice şi monetare din Parlamentul European (PE), a criticat modelul economic impus de Comisia Europeană; un exemplu relevant fiind analiza dezechilibrelor macroeconomice care nu include surplusul balanței de plăți. În  plus, aceasta adoptă o politică bazată pe scăderea salariilor. El a cerut executivului european să ia în considerare necesitatea cresterii salariilor în grupul ţărilor cu economiile cele mai puternice, în paralel cu stimularea competitivității şi a cererii în celelalte state.

miercuri, 17 aprilie 2013

Sabin Cutaş: Pentru instituirea unui mecanism de asistenta financiara pentru statele care nu au adoptat moneda euro



 Strasbourg, 17 aprilie 2013,

Europarlamentarul Sabin Cutas, membru al Comisiei pentru afaceri economice si monetare din Parlamentul European (PE), a declarat, in sesiunea plenara de la Strasbourg, ca instituirea unui mecanism de asistenta financiara pentru statele membre ale UE care nu au adoptat moneda euro trebuie sa asigure condiții echitabile pentru acestea, in raport cu avantajele de care se bucura statele din zona euro. Deputatul european este raportor al Grupului Socialiștilor si Democraților pentru propunerea de regulament care se va vota in aceasta sesiune plenara.

Sabin Cutaș: "Creșterea economică şi crearea de locuri de muncă trebuie să devină principalele obiective ale BCE"




Strasbourg, 17 aprilie 2013,

Europarlamentarul Sabin Cutaș, membru al Comisiei pentru afaceri economice şi monetare, a subliniat că Banca Centrala Europeană (BCE), prin limitarea activității sale la controlul inflației, duce o politică adaptată celor mai puternice dintre economiile europene. El a cerut BCE să se axeze mai degrabă pe criterii de creștere economică şi creare de locuri de muncă.

miercuri, 10 aprilie 2013

Sabin Cutaș se pronunță împotriva scindării PE în funcție de naționalitate



Bruxelles, 10 aprilie 2013,

Europarlamentarul Sabin Cutaș, membru al Comisiei pentru afaceri economice şi monetare, şi-a manifestat îngrijorarea cu privire la crearea unei structuri speciale, exclusiv pentru deputații din zona euro în cadrul Parlamentului European (PE). El a subliniat riscurile unei divizări a forului democratic al Uniunii conform criteriului de naționalitate, considerând că acest lucru ar contraveni caracterului european al instituției şi ar reprezenta începutul dezintegrării Uniunii Europene.