joi, 28 martie 2013

Sabin Cutaș: "Folosirea depozitelor private pentru recapitalizarea bancara va afecta încrederea cetățenilor europeni"



Bruxelles, 28 martie 2013,

Europarlamentarul Sabin Cutaș, membru al Comisiei pentru afaceri economice şi monetare, a adresat astăzi o întrebare cu solicitare de răspuns scris Comisiei Europene cu privire la intenția acesteia de a elabora un proiect legislativ prin intermediul căruia depozitele de peste 100.000 de euro vor putea fi folosite pentru recapitalizarea bancarăDeputatul european a atras atenția asupra efectului acestui tip de măsuri asupra încrederii cetățenilor europeni în construcția europeană, în condițiile în care acestora li se cere în mod repetat să plătească pentru salvarea responsabililor pentru criză.

vineri, 15 martie 2013

Sabin Cutaș: "Irakul trebuie să intensifice eforturile pentru a garanta siguranța grupurilor vulnerabile"




Bruxelles, 15 martie 2013,

Europarlamentarul Sabin Cutaş a subliniat, ieri, în plenul Parlamentului European, necesitatea suplimentării eforturilor, din partea guvernului irakian, pentru a garanta siguranța comunităţilor etnice. El a atras totodată atenția asupra datoriei pe care o are Uniunea Europeană de a ajuta Irakul să îmbunătățească situația drepturilor şi a libertăţilor fundamentale, în contextul semnării unui Acord de parteneriat şi cooperare cu această ţară. 

Sabin Cutaş: "Soluția la impasul în care se află Coreea de Nord se situează sub semnul dialogului şi al conduitei pașnice"




Bruxelles, 15 martie 2013,


Europarlamentarul Sabin Cutaș, membru al Delegației pentru relațiile cu Peninsula Coreeană, a atras atenția asupra rolului pe care China şi Uniunea Europeană ar trebui să îl joace în vederea temperării situației cu potențial exploziv din această zonă. În acest context, el a subliniat importanţa dialogului pentru soluționarea pașnică a tensiunilor.

Sabin Cutaș: "Este nevoie de o renegociere a cadrului financiar plurianual"



Bruxelles, 15 martie 2013,

Europarlamentarul Sabin Cutaş a atras atenţia, printr-o intervenţie în marginea dezbaterii din plenul PE privind bugetul pe termen lung al Uniunii Europene, asupra riscurilor pe care le implică un cadru financiar plurianual aflat sub semnul austerităţii. El a subliniat necesitatea renegocierii acestuia în contextul nevoii acute de creştere economică.

joi, 14 martie 2013

Sabin Cutas pledează în plenul PE împotriva exploatării copiilor prin muncă



Strasbourg, 14 martie 2013,


Europarlamentarul Sabin Cutaș, raportor al Parlamentului European pentru rezoluția privind "Lanţul valoric mondial al bumbacului", a pledat in plenul PE, pentru eradicarea muncii forțate a copiilor in recoltarea de bumbac. Deputatul european a atras atenția asupra riscurilor la care sunt expuși copiii forțați sa lucreze in condiții de temperaturi extreme, recoltând bumbac tratat cu pesticide.

Sabin Cutaș: "MCV a devenit un instrument de presiune politică internă"



Strasbourg, 14 martie 2013,


Europarlamentarul Sabin Cutaș a declarat, în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg,MCV a devenit un  instrument de presiune politică internǎ şi un pretext pentru a bloca aderarea României la Spațiul Schengen.

miercuri, 13 martie 2013

Sabin Cutaş despre Schengen: "Jocul dublelor standarde este extrem de periculos"



Strasbourg, 12 martie 2013,

Europarlamentarul Sabin Cutaș a atras atenția, ieri, în plenul Parlamentului European, asupra dublelor standarde aplicate cetățenilor români şi bulgari în privința aderării la spațiul Schengen. El a cerut statelor europene să se comporte cu responsabilitate, să fie adevărați parteneri de dialog şi să nu se lase pradă extremismului şi populismului.