miercuri, 23 ianuarie 2013

Sabin Cutaş l-a interpelat pe Ministrul de finanțe italian cu privire la riscul creării unei Europe cu două viteze




Bruxelles, 23 ianuarie 2013,

Europarlamentarul Sabin Cutaș, membru al Comisiei pentru afaceri economice si monetare, l-a interpelat pe Ministrul de finanțe italian, Vittorio Grilli, cu privire la riscul creării unei Europe cu doua viteze, având in vedere recentele discuții referitoare la fragmentarea pieței unice între ţări participante şi non-participante la Uniunea Bancară, dar si la divizarea Parlamentului European prin excluderea deputaților din afara zonei euro de la luarea de decizii in dosarele privind moneda unica. Dezbaterea cu ministrul italian pentru finanțe a avut loc în cadrul Comisiei pentru afaceri economice şi monetare din Parlamentul European.

vineri, 18 ianuarie 2013

Sabin Cutaş: „Încheierea Acordului comercial UE-Mercosur – o oportunitate pentru ambii parteneri”





Bruxelles, 18 ianuarie 2013,

Europarlamentarul Sabin Cutaş, membru al Comisiei pentru comerţ internaţional a Parlamentului European (PE), a declarat, ieri în plenul PE, că încheierea unui acord de liber schimb UE-Mercosur ar fi în beneficiul ambelor regiuni. El şi-a exprimat speranţa că întâlnirea inter-ministerială pe această temă, care are loc la sfârşitul săptămânii viitoare în Chile, va aduce un suflu nou negocierilor, având în vedere că acestea nu au progresat în mod semnificativ în ultimii doi ani şi jumatate. 

joi, 17 ianuarie 2013

Sabin Cutaş: "Consumatorii europeni au dreptul să cunoască ţara de origine a produselor care pătrund pe piața europeană"




Strasbourg, 17 ianuarie 2013,

Europarlamentarul Sabin Cutaș, membru al Comisiei pentru comerț internațional din Parlamentul European, a pledat pentru respectarea dreptului consumatorilor europeni de a identifica ţara de origine pentru produsele care provin din ţări terțe.

miercuri, 16 ianuarie 2013

Sabin Cutaş a pledat pentru includerea aderării României la Schengen pe lista de priorităţi a președinției irlandeze




Strasbourg, 16 ianuarie 2013,

Europarlamentarul Sabin Cutaș a pledat, prin intermediul unei intervenții scrise aferente dezbaterii privind preluarea președinției Consiliului Uniunii Europene de către Irlanda, pentru includerea aderării României la Schengen pe lista de priorităţi a acesteia pentru următoarele șase luni. Deputatul european a subliniatneglijarea acestui subiect atât de important pentru România ar valida argumentele care fac din Schengen un "club exclusivist".

Sabin Cutaş: „Reglementarea activităţii agenţiilor de rating de credit este necesară”




Strasbourg, 16 ianuarie 2013,

Europarlamentarul Sabin Cutaş, membru al Comisiei pentru afaceri economice şi monetare a Parlamentului European (PE), a salutat, ieri, acordul privind reglementarea activităţii agenţiilor de rating de credit, care urmează a fi votat astăzi în plenul PE. El a arătat că evaluările publicate de aceste instituţii, deseori eronate, au efecte negative asupra bunăstării cetăţenilor şi exercită presiuni asupra deciziilor luate de guverne.    

vineri, 11 ianuarie 2013

Sabin Cutaș: "Comisia Europeană trebuie să se implice mai mult în combaterea evaziunii fiscale"




Bruxelles, 11 ianuarie 2013,

Europarlamentarul Sabin Cutaș, membru al Comisiei pentru afaceri economice şi monetare din Parlamentul European, a adresat Comisiei Europene (CE) o întrebare scrisă prin care a reiterat necesitatea realizării unei liste europene a paradisurilor fiscale, dedicate domeniilor de activitate şi instituțiilor cu caracter european.