joi, 12 decembrie 2013

Sabin Cutaş: "Politicile economice trebuie să urmărească ocuparea forței de muncă"


Strasbourg, 12 decembrie 2013,

Europarlamentarul Sabin Cutaş, membru în Comisia pentru afaceri economice și monetare a Parlamentului European (PE), a atras atenția, în plenul PE, asupra necesității consolidării dimensiunii sociale a Uniunii economice și monetare a UE. El a cerut totodată un control democratic asupra activităților Troikăi.


Intervenția eurodeputatului a avut loc in cadrul dezbaterii referitoare la Raportul privind problemele constituționale ale unei administrări pe mai multe niveluri a Uniunii Europene. Sabin Cutaş este responsabil pentru acest raport din partea grupului său politic, Grupul socialiștilor și democraților europeni.

"Acest raport care se referă la structura instituțională a Uniunii și la politica sa economică și monetară trasează liniile generale pentru următorul legislativ și viitoarea Comisie", a declarat Sabin Cutaş.

"În contextul în care rata șomajului atinge, în anumite state membre, 26%, este imperativă consolidarea dimensiunii sociale a Uniunii economice și monetare, prin intermediul unui pact și a unui pilon social. De aceea, politicile economice pe care le punem în practică trebuie să urmărească nu doar îmbunătățirea competitivității, ci și ocuparea forței de muncă și asigurarea unei protecții sociale adecvate, așa cum este amintit în Tratat", a subliniat eurodeputatul român.

"În același timp, acțiunile Troikăi, care nu au îndeplinit rezultatele scontate, ci au provocat deseori o creștere a datoriilor publice, a șomajului și a neliniștii sociale, nu pot rămâne în afara controlului democratic. Parlamentul European, în calitate de reprezentant al cetățenilor, trebuie să supravegheze comitetul tripartit", a conchis Sabin Cutaş.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu