miercuri, 30 octombrie 2013

Sabin Cutaş participă la o vizită oficială a PE în Brazilia


Bruxelles, 30 octombrie 2013,

Europarlamentarul Sabin Cutaș, responsabil din partea Parlamentului European pentru relațiile comerciale cu statele din Mercosur[1] participă la o vizită oficială a forului european în Brazilia în perioada 28 octombrie - 1 noiembrie. Eurodeputatul român se va întâlni cu înalți demnitari brazilieni, printre care se numără Ministrul de Externe, Luiz Alberto Figueiredo și Ministrul Comerțului, Fernando Pimentel, dar și cu societatea civilă, pentru a adresa diverse aspecte ale segmentului comercial din cadrul viitorului Acord de asociere UE-Mercosur.


"Uniunea Europeană este primul partener comercial al statelor din Mercosur şi cel mai important investitor în regiune. În același timp, Mercosur este cel de-al 8-lea partener comercial al UE. Negocierile pentru un acord de asociere între cele două regiuni au demarat încă din 1995, fără însă a se finaliza. Relansarea negocierilor pentru un acord echilibrat şi cuprinzător a avut loc în mai 2010, iar până la sfârșitul anului Uniunea şi Mercosur urmează să facă schimb de oferte de acces pe piață", a explicat Sabin Cutaş.

"O mai mare integrare economică UE-Mercosur ar fi benefică ambelor părți. Totodată, Uniunea a aprobat acorduri de asociere şi de liber schimb cu mai mulți parteneri din America latină, printre care se numără America Centrală, Columbia şi Peru. De aceea, consider că este nevoie de un acord UE-Mercosur cât mai ambițios, care să includă comerțul cu bunuri şi servicii, domeniul achizițiilor publice şi o mai bună protecție a investițiilor. Totodată, este importantă includerea aspectelor relative la respectarea drepturilor fundamentale și a standardelor sociale și de mediu", a conchis Sabin Cutaş.



[1] Din organizația economică și politică Mercosur fac parte Argentina, Brazilia, Paraguay, Uruguay, Venezuela şi Bolivia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu