joi, 24 octombrie 2013

Sabin Cutaș a fost numit responsabil pentru Acordul UE-Moldova privind liberalizarea importului de vinuri


Strasbourg, 24  octombrie 2013,

Europarlamentarul Sabin Cutaș a fost desemnat responsabil din partea grupului său politic, Grupul socialiștilor și democraților europeni, pentru Regulamentul privind liberalizarea importului de vinuri din Republica Moldova. Prin intermediul Regulamentului, Uniunea Europeană dorește să ofere o soluție pentru Republica Moldova în contextul embargoului asupra vinurilor impus de Rusia.


"Chișinăul se confruntă cu o situație extrem de dificilă în încercarea de a continua integrarea economică și politică europeană. În luna septembrie, Federația Rusă a anunțat un embargo pe termen nedeterminat la importul de vinuri din Republica Moldova. La scurt timp a urmat o amenințare cu privire la întreruperea aprovizionării cu gaz. Toate acestea au loc într-un moment în care Chișinăul se pregătește să semneze Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană", a declarat Sabin Cutaş.

"Uniunea trebuie să demonstreze că este un partener credibil pentru Republica Moldova și că îi poate oferi acesteia beneficii tangibile pe termen lung. Regulamentul privind liberalizarea importului de vinuri a ajuns acum în Parlamentul European. În calitate de responsabil din partea grupului meu politic, voi face tot posibilul pentru ca legea să fie adoptată cel mai târziu pana la finalul acestui an", a conchis Sabin Cutaş.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu