joi, 24 octombrie 2013

Sabin Cutaş a cerut finanțare europeană pentru combaterea șomajului și a excluziunii sociale


Strasbourg, 24 octombrie 2013,

Europarlamentarul Sabin Cutaș, membru al Comisiei pentru afaceri economice și monetare din Parlamentul European, a pledat pentru o finanțare europeană care să contribuie la combaterea șomajului și a excluziunii sociale în statele membre ale UE. Intervenția deputatului european a avut loc în cadrul dezbaterii cu privire la semestrul european din plenul europarlamentar reunit la Strasbourg.


Potrivit lui Sabin Cutaş: "Semestrul european a fost conceput cu scopul de a coordona eforturile statelor membre de a formula și implementa politici de creștere economică și de creare de noi locuri de muncă. În cadrul recomandărilor Comisiei Europene pentru 2013, toate statele membre au primit sugestii cu privire la gradul de participare pe piața muncii."

"Din păcate, numărul șomerilor din Uniunea Europeană, în special in rândul tinerilor, înregistrează cifre tot mai mari de la un an la altul. În ceea ce privește Romania, rata șomajului în rândul tinerilor a fost de  22,7 % în 2012. In același timp, 40,3 % din populația României este expusă, conform ultimelor statistici disponibile, riscului de sărăcie și de excluziune socială, raportat la media europeana de 24,2 %", a subliniat deputatul european.

"În acest context, doresc sǎ pledez pentru o finanțare europeană care să contribuie la combaterea șomajului şi a excluziunii sociale şi implicit la depășirea decalajelor sociale și economice dintre statele membre", a conchis europarlamentarul român.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu