joi, 13 iunie 2013

Sabin Cutaş: "Este nevoie de masuri concrete de implementare a obiectivelor de dezvoltare pentru perioada post-2015 "



Strasbourg, 13 iunie 2013,


Europarlamentarul Sabin Cutaș a declarat, in contextul dezbaterii din plenul Parlamentului European privind Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului, ca elaborarea unui nou set de prioritati pentru reducerea decalajului dintre statele dezvoltate si cele mai puțin dezvoltate  pentru perioada post-2015 trebuie sa fie insotita de masuri concrete de implementare, precum si de identificarea surselor de finantare.


"Obiectivele de dezvoltare ale mileniului au fost elaborate in spiritul solidarității, pentru a răspunde nevoilor statelor cel mai puțin dezvoltate confruntate cu o sărăcie extrema, cu o rata a mortalității infantile îngrijorătoare, dar si cu precaritatea resurselor naturale. Pana in prezent, au fost îndeplinite trei obiective esențiale: reducerea la jumătate a procentului populației trăind intr-o sărăciei severa, imbunatatirea accesului populației la apa potabila, precum si scăderea  de la 39% la 33% a ratei populației urbane care traieste in locuințe precare", a declarat Sabin Cutaș.

"Cu toate acestea, angajamentul statelor dezvoltate de a contribui la reducerea decalajelor trebuie dublat de o reala voința politica la nivel global. Eradicarea sărăciei, precum si dezvoltarea durabila trebuie sa se situeze in topul prioritatilor agendei pentru dezvoltare post-2015. In același timp, trebuie sa evitam stabilirea unui nou set de ținte, fara a identifica si metodele concrete de realizare a acestora, precum si sursele de finanțare", a conchis europarlamentarul român.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu