marți, 18 decembrie 2012

Sabin Cutaș: "Avem nevoie de o listă europeană a paradisurilor fiscale"





Bruxelles, 18 decembrie 2012,

Europarlamentarul Sabin Cutaș, membru al Comisiei pentru afaceri economice şi monetare, a primit astăzi răspunsul Comisarului European Algirdas Šemeta, la întrebarea scrisă privind lupta împotriva fraudei şi a evaziunii fiscale. În documentul adresat la data de 21 noiembrie 2012, eurodeputatul român cerea executivului european atât formularea unei definiții proprii a paradisurilor fiscale, cât şi realizarea unei liste europene a acestora.

joi, 13 decembrie 2012

Sabin Cutas: Rusia trebuie sa respecte regulile OMC pentru a finaliza noul acord cu Uniunea Europeana


Strasbourg, 13 decembrie 2012,


Europarlamentarul Sabin Cutaș, membru al Comisiei pentru comerț internațional din Parlamentul European, a declarat că Rusia trebuie să respecte şi să implementeze toate regulile Organizației Mondiale a Comerțului (OMC) înainte de a se finaliza negocierile pentru un nou acord comercial cu Uniunea Europeană. Intervenția deputatului european a avut loc în cadrul dezbaterii privind un nou acord UE-Rusia.

miercuri, 12 decembrie 2012

Sabin Cutaş: „Este momentul pentru un sistem de taxare mai echitabil”





Strasbourg, 12 decembrie 2012,

Europarlamentarul Sabin Cutaş, membru al Comisiei pentru afaceri economice şi monetare a Parlamentului European (PE), a atras atenţia asupra avantajelor adoptării taxei pe tranzacţiile financiare. El şi-a exprimat speranţa ca un număr cât mai semnificativ de state membre ale Uniunii Europene să implementeze această taxă.

Sabin Cutaș: Pentru acordarea unui ajutor macrofinanciar Republicii Kârgâzstan



Strasbourg, 12 decembrie 2012,

Europarlamentarul Sabin Cutaș, membru al Comisiei pentru comerț internațional din Parlamentul European, a pledat pentru acordarea de către UE a unui ajutor macrofinanciar de 30 de milioane de euro Republicii Kârgâzstan, cu scopul realizării de reforme democratice si gestionarii efectelor crizei economice. Intervenția deputatului european a avut loc in cadrul dezbaterii din plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg.

marți, 11 decembrie 2012

Sabin Cutaş a cerut instituțiilor europene să monitorizeze modul în care Traian Băsescu va respecta voința alegătorilor




Strasbourg, 11 decembrie 2012,

Europarlamentarul Sabin Cutaş  a salutat, în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg, victoria zdrobitoare a USL şi a cerut forțelor politice şi instituțiilor europenemonitorizeze modul în care președintele Traian Băsescu va înțelege să respecte voința alegătorilor români.

Sabin Cutaş: „Acordul Comercial cu Peru şi Columbia: un pas important în direcţia unui parteneriat cu America Latină„





Strasbourg, 11 decembrie 2012,

Europarlamentarul Sabin Cutaş, membru al Comisiei pentru comerţ internaţional din Parlamentul European (PE), a declarat că Acordul Comercial cu Peru şi Columbia reprezintă un pas important în direcţia unui parteneriat cu America Latină. El a atras totodată atenţia asupra importanţei susţinerii progreselor realizate de aceste două state în domeniul drepturilor fundamentale.

vineri, 7 decembrie 2012

Sabin Cutaș: Pentru reciprocitate în relațiile UE cu partenerii săi comerciali




Bruxelles, 07 decembrie 2012,

Europarlamentarul Sabin Cutaş participă, în calitate de membru al Comisiei pentru comerț internațional a Parlamentului European, la o serie de dezbateri pe teme comerciale, care pregătesc președinția irlandeză a Uniunii Europene. În cadrul întâlnirilor organizate în perioada 5-7 decembrie, la Dublin, cu Ministrul de Stat şi directorii irlandezi responsabili pentru politici comerciale, Sabin Cutaș a abordat problema reciprocității în relațiile dintre Uniunea Europeană şi partenerii săi comerciali. El a amintit nu numai de importanţa deschiderii piețelor de achiziții publice în ţări terțe, ci şi de necesitatea liberalizării regimului de vize cu Canada pentru cetățenii români, bulgari şi cehi, în contextul în care negocierile pentru un acord de liber schimb cu această ţară sunt aproape încheiate.