vineri, 26 octombrie 2012

Sabin Cutaş: Despre importanţa reglementării sistemului financiar


Strasbourg, 26 octombrie 2012,

Europarlamentarul Sabin Cutaş, membru al Comisiei pentru afaceri economice şi monetare a Parlamentului European, a atras atenţia, ieri, în cadrul plenului forului legislativ, asupra necesităţii creşterii transparenţei tranzacţionărilor de mare frecvenţă şi a eliminării speculaţiilor cu produse alimentare.

Sabin Cutaş a pledat pentru o reală securitate energetică in relațiile UE-Rusia



Strasbourg, 26 Octombrie 2012,

Europarlamentarul Sabin Cutaș, membru al Comisiei pentru comerț internațional din Parlamentul European, a pledat pentru includerea unui capitol privind energia obligatoriu din punct de vedere juridic, precum si a unui capitol privind dezvoltarea durabila in noul Acord UE-Rusia. Intervenția deputatului european a avut loc in cadrul dezbaterii din plenul PE privind relațiile UE-Rusia după aderarea acesteia la OMC.

miercuri, 24 octombrie 2012

Sabin Cutaş: Pentru un control mai strict al produselor cu utilizare atât civilă, cât şi militară




Strasbourg, 24 Octombrie 2012,

Europarlamentarul Sabin Cutaş, membru al Comisiei pentru comerț internațional din Parlamentul European (PE), a atras atenția asupra riscului încălcării drepturilor omului prin folosirea produselor şi tehnologiilor cu utilizare atât civilă, cât şi militară cu scopul interceptării sau a transferului de informații digitale private. Intervenția europarlamentarului român a avut loc în cadrul dezbaterii din plenul PE cu privire la exportul la nivel european al produselor şi tehnologiilor cu dublă utilizare.

marți, 23 octombrie 2012

Uniunea Bancara: Sabin Cutaș pledează pentru drepturi egale de vot pentru statele membre UE

Strasbourg, 23 Octombrie 2012,


Europarlamentarul Sabin Cutaş, membru al Comisiei pentru afaceri economice şi monetare din Parlamentul European, a cerut, în cadrul plenului forului legislativ european, clarificarea modului în care statele non-euro cu o pondere dominantă a băncilor din zona euro în economiile lor vor putea participa efectiv la noul Mecanism de Supraveghere Bancară. În acest context, deputatul european şi-a manifestat îngrijorarea cu privire la riscul de fragmentare a pieței unice între ţări participante şi non-participante la Uniunea Bancară şi a pledat pentru drepturi egale de vot pentru toate statele membre în cadrul noii structuri de supraveghere.

joi, 4 octombrie 2012

Sabin Cutaș: Lider al delegației PE la Conferința parlamentară pentru Parteneriatul Asia-Europa


Bruxelles, 04 octombrie 2012,

Europarlamentarul Sabin Cutaș participă în perioada 3-4 octombrie 2012 în Vientiane, Laos, la cea de-a 7-a Conferință parlamentară pentru Parteneriatul Asia-Europa în calitate de Președinte al delegației Parlamentului European.