joi, 27 septembrie 2012

Sabin Cutas interpeleaza Comisia Europeana cu privire la crearea unei uniuni bancare europene


Europarlamentarul Sabin Cutaş, membru al Comisiei pentru afaceri economice şi monetare din Parlamentul European, a interpelat Comisia Europeană cu privire la recenta propunere de creare a unei uniuni bancare europene. Deputatul european a atras atenția asupra impactului pe care o decizie luată la nivelul consiliului de supraveghere al Băncii Centrale Europene l-ar putea avea asupra statelor din afara zonei euro.


joi, 13 septembrie 2012

Sabin Cutaş: „Uniunea Europeană plătește astăzi prețul deciziilor târzii”




Strasbourg, 13 septembrie 2012,

Europarlamentarul Sabin Cutaş, membru al Comisiei pentru afaceri economice şi monetare a Parlamentului European, a salutat, ieri în plenul forului legislativ, propunerea de creare a unui sistem de supraveghere a instituţiilor bancare, în cadrul unei dezbateri pe aceeaşi temă. El şi-a exprimat totodată speranţa ca pe viitor Uniunea Europeană să răspundă mai prompt povocărilor create de actuala criză economică şi financiară.  

miercuri, 12 septembrie 2012

Sabin Cutaş: "În România, există riscul unui curent anti-european din cauza atitudinii partizane a unor oficiali europeni"





Strasbourg, 12 Septembrie 2012,

Europarlamentarul Sabin Cutaş a atras atenția, într-o intervenție scrisă depusă în marja dezbaterii din plenul PE privind situația politică din România, asupra riscului unui curent anti-european în România, ca urmare a atitudinii partizane a unor oficiali europeni. De asemenea, deputatul european şi-a manifestat îngrijorarea cu privire la imparțialitatea surselor de informare din interiorul PDL ale comisarului Viviane Reding, în contextul în care CSM a condamnat imixtiunea Monicăi Macovei în justiția din România