joi, 21 iunie 2012

Sabin Cutaș a votat pentru respingerea ACTA



Bruxelles, 21 iunie 2012,

Europarlamentarul Sabin Cutaş, membru al Comisiei pentru comerţ internaţional (INTA), a votat, astăzi, pentru respingerea Acordului comercial împotriva contrafacerii.

David Martin, responsabil al PE pentru ACTA, a recomandat, în raportul său, respingerea acordului. Propunerea acestuia a fost acceptată de comisia INTA cu 19 voturi pentru şi 12 împotrivă. Decizia INTA va fi supusă votului în plenul Parlamentului European în sesiunea din luna iulie.

joi, 14 iunie 2012

Sabin Cutaş: „UE are nevoie de elaborarea urgentă a unui plan comun de investiţii”



Strasbourg, 14 iunie 2012,

Europarlamentarul Sabin Cutaş, membru al Comisiei pentru afaceri economice şi monetare a Parlamentului European (PE), a subliniat, ieri în cadrul unei dezbateri din plenul PE, că austeritatea aplicată lucratorilor nu are alte rezultate decât creşterea sărăciei şi a somajului. Potrivit deputatului european, una dintre priorităţile Uniunii Europene trebuie să fie realizarea unui plan european de investiţii direcţionat către crearea de locuri de muncă de calitate. El a arătat de asemenea că pentru a finanţa aceste investiţii este nevoie de solidaritate la nivel european, manifestată prin iniţiative precum taxa pe tranzacţiile financiare şi punerea în comun a unei parţi a datoriilor publice.

miercuri, 13 iunie 2012

Revizuirea sistemului generalizat de preferinţe comerciale (SGP) va proteja locurile de muncă în UE



Strasbourg, 13 iunie 2012,

Europarlamentarul Sabin Cutaş, membru al Comisiei pentru comerţ internaţional, a salutat, luni în plenul Parlamentului European, revizuirea sistemului generalizat de preferinţe comerciale al Uniunii Europene (SGP), explicând că astfel vor fi protejate locuri de muncă în Uniunea Europeană. El şi-a exprimat totodată speranţa că vor fi găsite soluţii viabile pentru ţările cu economii încă fragile care nu vor mai beneficia de sistem după redefinirea acestuia.  

marți, 12 iunie 2012

Uniunea Europeană trebuie să adopte urgent măsuri de redresare economică, precum taxa pe tranzacțiile financiare și emiterea de euro-obligațiuni




Strasbourg, 12 iunie 2012,

Europarlamentarul Sabin Cutaș, membru al Comisiei pentru afaceri economice si monetare din Parlamentul European, a pledat în cadrul sesiunii plenare de la Strasbourg pentru adoptarea de către UE a unor măsuri curajoase de stimulare economică, precum taxa pe tranzacțiile  financiare și emiterea de euro-obligațiuni.

Sabin Cutaş: „Demararea imediată a negocierilor pentru un acord comercial cu Japonia nu este potrivită”


Strasbourg, 12 iunie 2012,

Europarlamentarul Sabin Cutaş, membru al Comisiei pentru comerţ internaţional a declarat ieri în plenul Parlamentului European, că incheierea unui acord de liber schimb între Japonia şi Uniunea Europeană ar fi benefică pentru ambele parţi. El a subliniat totodată că nu ar fi potrivită o demarare imediată a negocierilor în contextul în care Japonia continuă să aplice bariere non-tarifare şi să limiteze accesul companiilor europene la piaţa sa a achiziţiilor publice.