vineri, 20 aprilie 2012

Sabin Cutaş: „Nimeni nu mai crede în așa-zisele beneficii ale aplicării unor măsuri dure de austeritate lucrătorilor”


Strasbourg, 20 aprilie 2012,

Europarlamentarul Sabin Cutaş, membru al Comisiei pentru afaceri economice şi monetare, salută recenta propunere a Comisiei Europene privind ocuparea forţei de muncă, care include propuneri referitoare unui salariu minim şi unor condiţii de muncă decente la nivel european. Potrivit deputatului, Comisia Europeană respinge, prin intermediul documentului, retorica potrivit căreia măsurile de austeritate aplicate lucrătorilor ar putea avea alte efecte decât sărăcirea populaţiei pe termen lung. Referindu-se şi la guvernul de la Bucureşti, Cutaş subliniază că responsabilitatea privind aplicarea recomandărilor executivului european le revine statelor membre.

Sabin Cutaș se pronunță împotriva măririi accizelor pentru produsele energetice și electricitate


Strasbourg, 20 aprilie 2012,

Europarlamentarul Sabin Cutaș, membru al Comisiei pentru afaceri economice și monetare din Parlamentul European, s-a pronunțat împotriva propunerii de modificare a directivei din 2003 a Comisiei Europene în ceea ce privește impozitarea produselor energetice și a electricității. Europarlamentarul a votat împotriva rezoluției Parlamentului European cu privire la această propunere.

joi, 19 aprilie 2012

Sabin Cutaş susţine înfiinţarea unui sistem comun european de reguli în domeniul fiscal


Strasbourg, 19 aprilie 2012,

Europarlamentarul Sabin Cutaş, membru al Comisiei pentru afaceri economice şi monetare a Parlamentului European (PE), a declarat ieri, în plenul PE reunit la Strasbourg, că este nevoie de un cadru de taxare a companiilor la nivel european pentru a favoriza integrarea economică a statelor membre şi pentru a definitiva piaţa unică europeană.

miercuri, 18 aprilie 2012

Parlamentul European protejează drepturile copiilor care suferă de sindromul Down


Strasbourg, 18 aprilie 2012

Declarația scrisă privind drepturile copiilor care suferă de sindromul Down, inițiată de europarlamentarii români Sabin Cutaş, Viorica Dăncilă şi Norica Nicolai a întrunit numărul de 386 de semnături, devenind astfel poziție oficială a Parlamentului European.

Prin intermediul declarației, deputații europeni solicită atât instituțiilor europene, cât şi statelor membre să contribuie la incluziunea socială a copiilor care suferă de sindromul Down, prin intermediul unor campanii de sensibilizare la nivel național și european, precum și prin elaborarea unei strategii europene pentru protejarea drepturilor acestora.