joi, 4 octombrie 2012

Sabin Cutaș: Lider al delegației PE la Conferința parlamentară pentru Parteneriatul Asia-Europa


Bruxelles, 04 octombrie 2012,

Europarlamentarul Sabin Cutaș participă în perioada 3-4 octombrie 2012 în Vientiane, Laos, la cea de-a 7-a Conferință parlamentară pentru Parteneriatul Asia-Europa în calitate de Președinte al delegației Parlamentului European.


Evenimentul reprezintă dimensiunea parlamentară a dialogului dintre cele două regiuni şi urmărește a pregăti reuniunea șefilor de stat şi de guverne care urmează să aibă loc în perioada 5-6 noiembrie 2012 şi la care vor participa Jose Manuel Barroso, Președintele Comisiei Europene şi Herman Van Rompuy, Președintele Consiliului European. Pe agenda acestuia se află teme precum criza economică şi financiară, dezvoltarea durabilă, schimbările climatice, siguranța alimentară şi răspunsul la dezastrele naturale.

Sabin Cutaş a subliniat, în cadrul dezbaterilor, importanţa unei colaborări mai strânse între Asia şi Europa, pentru a răspunde provocărilor globale.

Potrivit acestuia: "Parteneriatul dintre Asia şi Europa este de o importanţă crucială în contextul unei lumi globalizate. Consider că trebuie să privim criza economică şi financiară cu care ne confruntăm ca pe o oportunitate pentru a îmbunătăţi reglementarea sistemului financiar."

"Reiterez cererea formulată în concluziile celei de-a 6-a Conferințe parlamentare pentru Parteneriatul Asia-Europa pentru o cooperare crescută între regiunile noastre în domeniile economic şi financiar. Împreună trebuie să lucrăm pentru stabilizarea piețelor financiare, restabilirea încrederii şi relansarea creșterii economice", a conchis deputatul european.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu