joi, 13 septembrie 2012

Sabin Cutaş: „Uniunea Europeană plătește astăzi prețul deciziilor târzii”




Strasbourg, 13 septembrie 2012,

Europarlamentarul Sabin Cutaş, membru al Comisiei pentru afaceri economice şi monetare a Parlamentului European, a salutat, ieri în plenul forului legislativ, propunerea de creare a unui sistem de supraveghere a instituţiilor bancare, în cadrul unei dezbateri pe aceeaşi temă. El şi-a exprimat totodată speranţa ca pe viitor Uniunea Europeană să răspundă mai prompt povocărilor create de actuala criză economică şi financiară.  


"Aş dori să reamintesc că Parlamentul European a subliniat încă din vara anului 2010 şi în repetate rânduri, imperativitatea creării unui mecanism integrat de supraveghere bancară. Reglementările din acest sector sunt insuficiente, iar cetăţenii au plătit destul costurile excesive ale salvării instituţiilor de la faliment, transformând datorii de ordin privat în datorii publice. Doi ani mai târziu Consiliul cere, în sfârșit, înființarea unei Uniuni Bancare”, a declarat Sabin Cutaş.

Uniunea Europeană plătește astăzi prețul scump al deciziilor târzii şi al procedurilor prea puţin transparente. Într-o Uniune în care sentimentul anti-european este în creştere şi în care cetăţenii îşi doresc soluţii concrete, îmi exprim speranţa că ne vom învăţa în sfârşit lecţia şi că ne vom ridica la înălţimea aşteptărilor celor pe care îi reprezentăm”, a conchis europarlamentarul român.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu