miercuri, 12 septembrie 2012

Sabin Cutaş: "În România, există riscul unui curent anti-european din cauza atitudinii partizane a unor oficiali europeni"





Strasbourg, 12 Septembrie 2012,

Europarlamentarul Sabin Cutaş a atras atenția, într-o intervenție scrisă depusă în marja dezbaterii din plenul PE privind situația politică din România, asupra riscului unui curent anti-european în România, ca urmare a atitudinii partizane a unor oficiali europeni. De asemenea, deputatul european şi-a manifestat îngrijorarea cu privire la imparțialitatea surselor de informare din interiorul PDL ale comisarului Viviane Reding, în contextul în care CSM a condamnat imixtiunea Monicăi Macovei în justiția din România


"România nu este doar o piață de desfacere pentru statele mari ale UE. România şi-a câștigat dreptul de a fi tratată nediscriminatoriu, iar cetățenii români cer să primească același respect ca un cetățean luxemburghez sau danez. În ţara mea există riscul unui curent anti-european, alimentat de atitudinile partizane ale unor oficiali europeni.. Șapte milioane şi jumătate de cetățeni români s-au săturat de abuzurile lui Traian Băsescu", a declarat Sabin Cutaş.

"Discuția de astăzi trebuie privită într-o perspectivă mai amplă, aceea a legitimității Uniunii Europene. Atunci când un comisar european face aprecieri la adresa politicii interne a unui stat membru, fără a verifica veridicitatea informațiilor care stau la baza intervenției sale, Uniunea, în ansamblul său, se confruntă cu o problemă gravă. Doresc să o atenționez pe doamna comisar Reding asupra surselor sale de informare din interiorul PDL. Monica Macovei vorbește cu ipocrizie despre ingerința Guvernului român în justiție în contextul în care Consiliul Superior al Magistraturii a decis că aceasta a exercitat presiuni asupra unui procur român investit cu soluționarea unui dosar de natură penală", a conchis europarlamentarul român.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu