vineri, 20 aprilie 2012

Sabin Cutaș se pronunță împotriva măririi accizelor pentru produsele energetice și electricitate


Strasbourg, 20 aprilie 2012,

Europarlamentarul Sabin Cutaș, membru al Comisiei pentru afaceri economice și monetare din Parlamentul European, s-a pronunțat împotriva propunerii de modificare a directivei din 2003 a Comisiei Europene în ceea ce privește impozitarea produselor energetice și a electricității. Europarlamentarul a votat împotriva rezoluției Parlamentului European cu privire la această propunere.


Potrivit deputatului european: "Propunerea are loc într-un moment dificil pentru economia europeană. Mărirea nivelurilor accizelor la produsele energetice, precum și la energia electrică ar putea genera creșterea încasărilor bugetare. Însă, tot cetățenii UE, deja afectați de aplicarea unor măsuri dure de austeritate, ar fi cei asupra cărora s-ar răsfrânge astfel de decizii, în special în ceea ce privește gospodăriile vulnerabile", a atras atenția Sabin Cutaș.

"În plus, se prevede creșterea nivelului minim al accizelor pentru motorină începând cu anul 2013, în contextul în care motorina este în prezent impozitată mai puțin decât benzina. Acesta nu este un termen realist pentru a pune în practică o astfel de măsură, fără a bulversa piața în statele membre în care motorina este preferată de către deținătorii de autoturisme tocmai datorită prețului mai scăzut", a declarat europarlamentarul român, pledând pentru respingerea propunerii Comisiei Europene.

"Propunerea de directivă privind impozitarea produselor energetice și a electricității este fără îndoială una ambițioasă din punct de vedere al protecției mediului. Sunt de acord că avem nevoie de o reducere considerabilă a emisiilor de CO2 nu doar din perspectiva sustenabilității mediului, ci și a sănătății, însă trebuie să evităm să împovărăm și mai tare cetățenii europeni", a conchis Sabin Cutaș.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu