joi, 29 martie 2012

Sabin Cutaș: "Sprijin propunerea PE de majorare a capitalului Băncii Europene de Investiții"


Bruxelles, 29 martie 2012,

Europarlamentarul Sabin Cutaș, membru al Comisiei pentru afaceri economice şi monetare, a subliniat, astăzi, importanţa propunerii PE de majorare a capitalului Băncii Europene de Investiții în contextul în care UE nu poate depăși recesiunea fără a investi în domenii cheie. Cutaş a atras, de asemenea, atenția asupra faptului că proiectele care se desfășoară în regiunile şi statele cu cele mai mari dificultăţi economice ar trebui să beneficieze de prioritate.


Intervenția deputatului european a avut loc în plenul PE, în cadrul dezbaterii privind raportul anual al Băncii Europene de Investiții pentru 2010. Sabin Cutaș este raportor al grupului său politic, Alianța Progresistă a Socialiștilor şi Democraților, în Comisia pentru afaceri economice şi monetare pentru acest dosar.

"Avem de-a face cu o realitate incontestabilă: Uniunea nu poate depăși recesiunea pe care o cunoaște exclusiv prin aplicarea unor măsuri de austeritate. Ea are nevoie de creștere economică solidă; iar aceasta din urmă se construiește prin investirea în cercetare, dezvoltare şi infrastructură. În acest context, Parlamentul European solicită astăzi guvernatorilor BEI să aprobe o majorare semnificativă a capitalului băncii", a subliniat Sabin Cutaş.

"Trebuie să acționăm rapid pentru a încuraja dezvoltarea unor industrii durabile şi crearea de locuri de muncă. Am spus-o deja în cadrul Raportului Băncii Europene de Investiții pentru 2009 şi voi repeta aceeași idee şi astăzi: Comisia Europeană are datoria de a introduce Obligațiunile pentru finanțarea de proiecte cât mai curând cu putință, de preferință înainte de perioada bugetară 2014-2020", a adăugat eurodeputatul român.

"La final, aş dori să atrag atenția asupra faptului că BEI ar trebui să acorde prioritate proiectelor de investiții situate în regiunile şi statele membre care se confruntă cu cele mai mari dificultăţi economice şi cu cele mai grave problemele de lichiditate", a conchis Sabin Cutaş.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu