vineri, 16 martie 2012

Sabin Cutas: Înțelegerile UE cu SUA si Canada privind importurile de carne de vita ii avantajează pe consumatorii și producătorii europeni



Strasbourg, 15 martie 2012,



Europarlamentarul Sabin Cutaș, membru al Comisiei pentru comerț internațional din Parlamentul European, a declarat, în cadrul plenului acestui for, că memorandurile de înțelegere între UE și SUA, respectiv UE și Canada cu privire la importurile de carne de vită sunt in avantajul consumatorilor și producătorilor europeni. Sabin Cutaș este raportor din umbră al Grupului Socialiștilor si Democraților pentru acest dosar sensibil, adoptat miercuri de către Parlamentul European.

"Finalizarea acestor înțelegeri la timp este în interesul consumatorilor și producătorilor europeni. Economiile UE și SUA însumează aproape o jumătate din PIB-ul mondial, iar parteneriatul  transatlantic este vital pentru economia, comerțul şi locurile de muncă europene. Disputele comerciale nu fac decât sa îngreuneze cooperarea, de aceea aceste acorduri sunt încurajatoare", a declarat Sabin Cutaș.



"În același timp, trebuie respectată rezoluția Parlamentului European din 8 martie 2011, prin care s-a cerut încetarea sancțiunilor impuse de către SUA si Canada produselor provenind din UE și crearea unor garanții clare cu privire la importurile din carne de vită care trebuie să se alinieze cerințelor de siguranță alimentară stabilite de legislația europeană. Salut, în acest sens, propunerea ca executivul european să poată suspenda contingentul tarifar anual în cazul în care acordul nu este pus în aplicare sau menținut de către Statele Unite sau Canada", a conchis deputatul european.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu