luni, 19 martie 2012

Sabin Cutaş: Despre situația alarmantă a traficului de persoane din regiunea Sinai


Bruxelles, 16 martie 2012,

Europarlamentarul Sabin Cutaș a atras atenția, joi, în plenul Parlamentului European (PE), asupra situației alarmante a traficului de persoane şi organe din regiunea Sinai, în Egipt. El a subliniat necesitatea întețirii eforturilor pentru eradicarea acestui flagel, prin colaborarea autorităţilor egiptene şi israeliene cu Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați. El a cerut de asemenea Înaltului Reprezentant al UE pentru afaceri externe, Catherine Ashton, să dea întâietate acestei teme în cadrul dialogului său cu Egiptul.


Intervenția eurodeputatului a avut loc în cadrul dezbaterii din plenul PE de la Strasbourg privind situația traficului de persoane din regiunea Sinai.

 "Regiunea Sinai este o zonă de tranzit pentru persoane din Africa sub-sahariană care încearcă să pătrundă în Israel, fugind de conflictele, instabilitatea politică și dezastrele naturale pe care le cunosc în țările din care provin. Din păcate, ele sunt întâmpinate de grupuri de traficanți de persoane și organe", a semnalat Sabin Cutaș.

 El a atras de asemenea atenția asupra cazului lui Solomon W., singurul supraviețuitor dintr-un grup de persoane răpite, în prezent urmărit de rețeaua traficanților de organe, subliniind că acesta are nevoie de protecție urgentă.

 Potrivit lui Sabin Cutaş: "Nu putem să rămânem indiferenți la aceste practici inumane. Autoritățile israeliene și egiptene au datoria de a lua măsurile necesare pentru a combate traficul de persoane și de organe și de a proteja și respecta drepturile solicitanților de azil, colaborând în acest sens cu Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați."

 "În acest context, solicit doamnei Catherine Ashton să dea întâietate temei combaterii traficului de persoane în cadrul dialogului său cu Egiptul", a conchis eurodeputatul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu