luni, 19 decembrie 2011

Un Craciun fericit si un An Nou 2012 cu impliniri!



Fie ca sarbatorile de anul acesta sa va umple 

sufletul de bucurie, incredere, speranta si iubire!

 Un Craciun fericit si un An Nou 2012 cu impliniri!

Meilleures vœux pour un Joyeux Noël  et Une Nouvelle Annee 2012 pleine de reussites!
Warm Greetings and Best Wishes for the Christmas Season and the New Year 2012!
George Sabin Cutas


vineri, 16 decembrie 2011

Sabin Cutaș: "Este nevoie de sporirea concurenţei în sectorul agenţiilor de rating de credit"



Bruxelles, 16 decembrie 2011,

Europarlamentarul Sabin Cutaş, membru al Comisiei pentru afaceri economice şi monetare a Parlamentului European, a declarat astăzi, în plenul PE, că este nevoie de sporirea concurenţei în sectorul agenţiilor de rating de credit. Subliniind că acest sector este caracterizat prin bariere la intrarea pe piaţă, lipsă de transparenţă şi conflicte de interes, el a cerut crearea unei agenţii publice europene pentru ratingul de credit.

joi, 15 decembrie 2011

Raportul europarlamentarului Sabin Cutas privind comerțul cu textile dintre UE și Uzbekistan a fost votat in plenul PE



Strasbourg, 15 decembrie 2011,

Raportul europarlamentarului Sabin Cutaș cu privire la includerea produselor textile în Acordul de parteneriat și cooperare dintre Uniunea Europeană și Uzbekistan a fost votat astăzi în plenul Parlamentului European. Parlamentul European ar fi trebuit să își dea acordul pentru propunerea Comisiei Europene de a conferi comerțului de textile dintre UE si Uzbekistan un cadru juridic adecvat, însă forul legislativ a decis astăzi, cu 603 voturi favorabile, amânarea aprobării acordului, în contextul în care mai multe organizații internaționale și non-guvernamentale și-au exprimat îngrijorarea cu privire la utilizarea muncii forțate a copiilor pe câmpurile de bumbac din Uzbekistan.

miercuri, 14 decembrie 2011

"Este nevoie de investiții masive pentru a crește competitivitatea statelor membre UE"


Strasbourg, 14 decembrie 2011,

Europarlamentarul Sabin Cutaş, membru al Comisiei pentru afaceri economice şi monetare a Parlamentului European, a declarat astăzi, în plenul PE, că excedentele de cont curent semnificative și susținute favorizează crearea dezechilibrelor macroeconomice. El a subliniat că diferențele de competitivitate dintre statele membre nu pot fi remediate prin  reduceri de salarii și prin diminuarea protecției sociale, ci prin realizarea de investiții masive.

vineri, 2 decembrie 2011

Sabin Cutas: Despre deficientele din interiorul Uniunii economice si monetare





Bruxelles, 02 decembrie 2011,

Europarlamentarul Sabin Cutaş, membru al Comisiei pentru afaceri economice şi monetare din Parlamentul European (PE), a atras atenția, în cadrul dezbaterii din plenul PE privind semestrul european pentru coordonarea la nivel macroeconomic, asupra deficiențelor din interiorul Uniunii economice şi monetare, precum şi asupra problemelor structurale ale statelor din zona euro. Deputatul european a subliniat necesitatea unei coordonări consolidate în cadrul semestrului european.

joi, 1 decembrie 2011

Sabin Cutaș: "BCE trebuie să devină creditor de ultimă instanță pentru ţările din zona euro"


Bruxelles, 1 decembrie 2011,

    Europarlamentarul Sabin Cutaş, membru al Comisiei pentru afaceri economice şi monetare a Parlamentului European, a cerut Băncii Centrale Europene să-şi asume pe deplin rolul de bancă centrală şi să devină creditor de ultimă instanță pentru ţările din zona euro. El a subliniat de asemenea necesitatea emiterii de obligațiuni comune ale zonei euro şi importanţa armonizării fiscalității statelor membre.