joi, 24 noiembrie 2011

Sabin Cutaș: "Este nevoie de armonizarea fiscalității directe a statelor membre UE"


Bruxelles, 24  noiembrie 2011,

Europarlamentarul Sabin Cutaş, membru al Comisiei pentru afaceri economice şi monetare a Parlamentului European, l-a interpelat pe Comisarul European pentru taxare, Algirdas Šemeta, cu privire la pașii pe care acesta îi întrevede pentru armonizarea fiscalității directe a statelor membre.

Intervenția lui Sabin Cutaş a avut loc în cadrul audierii lui Algirdas Šemeta de către Comisia pentru afaceri economice şi monetare a PE.

vineri, 18 noiembrie 2011

Sabin Cutaş cere amânarea termenului de dizolvare a Taberei Ashraf, unde se adăpostesc 3400 de dizidenți iranieni


Bruxelles, 18  noiembrie 2011,

Europarlamentarul Sabin Cutaş, membru al Delegației Parlamentului European (PE) pentru relațiile cu Iran, a atras atenția joi, în plenul PE, asupra riscului creării unei situații umanitare dificile în Tabăra Ashraf, din Irak, unde se adăpostesc 3400 de dizidenți iranieni. Amintind de anunțul recent al Prim-ministrului Irakian privind închiderea taberei la sfârșitul anului, Sabin Cutaş a cerut amânarea acestui termen până ce refugiații au putut fi transferați în siguranță în state terțe.

miercuri, 16 noiembrie 2011

Sabin Cutaş: "Liberalizarea serviciilor publice adâncește inegalitățile economice"




Strasbourg, 16 noiembrie 2011,

Europarlamentarul Sabin Cutaş, membru al Comisiei pentru afaceri economice și monetare, a subliniat importanța serviciilor publice pentru atenuarea impactului social al crizei economice. El a cerut Comisiei Europene ca simplificarea normelor privind ajutoarele de stat aplicabile serviciilor publice să nu conducă la facilitarea liberalizării acestora.

vineri, 11 noiembrie 2011

Sabin Cutaş: "Acordul UE-Coreea va crea oportunităţi comerciale în valoare de 19,1 miliarde de euro"


Bruxelles, 10 noiembrie 2011,

Europarlamentarul Sabin Cutaş, membru al Delegației pentru relațiile cu Peninsula Coreeană, a salutat, în cadrul primului forum al liderilor Republicii Coreea şi ai Uniunii Europene, intrarea în vigoare a acordului de liber schimb dintre cei doi parteneri. El a cerut o cooperare mai strânsă la nivelul instituțiilor, al societăţii civile şi al întreprinderilor, pentru a creşte eficienţa şi a multiplica rezultatele benefice ale acestui acord.