joi, 27 octombrie 2011

Sabin Cutaş cere stimularea creşterii economice şi a investiţiilor în cadrul Semestrului European



Strasbourg, 27 Octombrie 2011,

Europarlamentarul Sabin Cutaş, membru al Comisiei pentru afaceri economice şi monetare din Parlamentul European, a cerut, în plenul forului legislativ european, ca recomandările Comisiei Europene către statele membre, pentru reformă, stabilitate şi convergenţă, să includă cerinţe relative stimulării creşterii economice, realizării de investiţii şi creării de locuri de muncă.

miercuri, 26 octombrie 2011

Sabin Cutaș a cerut anularea obstacolelor la libera circulație și angajare pentru români și bulgari în UE


Strasbourg, 26 Octombrie 2011,

Europarlamentarul Sabin Cutaș l-a interpelat pe comisarul european pentru piață internă și servicii, Michel Barnier, cu privire la menținerea obstacolelor la libera circulație și la angajare pentru cetățenii români și bulgari în interiorul UE. Deputatul european a atras atenția asupra încălcării drepturilor fundamentale, garantate de către Tratatul de la Lisabona, prin promovarea unor politici protecționiste la nivel național. Sabin Cutaș a adresat interpelarea orală în contextul dezbaterii aferente celor 12 priorități ale Actului privind piața unică propuse de către Comisia Europeană.

Sabin Cutas: Pentru încurajarea dezvoltării întreprinderilor mici si mijlocii


Strasbourg, 26  octombrie 2011,

Europarlamentarul Sabin Cutaș, membru al Comisiei pentru afaceri economice și monetare din Parlamentul European (PE), a pledat pentru încurajarea dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii, facilitarea accesului la credite, precum și pentru eliminarea măsurilor birocratice excesive care îngreunează activitatea acestora pe piața europeană. Intervenția deputatului european a avut loc în cadrul dezbaterii din plenul PE privind efectele crizei economice asupra întreprinderilor mici și mijlocii.

Comunicat Sabin Cutaş privind defrişările abuzive din Parcul Naţional Retezat


Strasbourg, 25 Octombrie 2011,

Europarlamentarul Sabin Cutaş a atras atenţia, în plenul forului legislativ european, asupra defrişărilor abuzive care au avut loc în Parcul Naţional Retezat. El a cerut atât înfiinţarea unui sistem de monitorizare obligatorie şi completă a stării pădurilor din Uniunea Europeană, cât şi îmbunătăţirea practicilor de protecţie şi administrare a ţinuturilor forestiere.

vineri, 14 octombrie 2011

Mentinerea TVA la 24% pentru alimentele de baza a accentuat gradul de saracie in Romania



      În cadrul dezbaterii din plenul PE, de miercuri, 13 Octombrie 2011, privind viitorul TVA în Uniunea Europeană, europarlamentarul Sabin Cutas a declarat că menținerea TVA la 24% pentru alimentele de bază, în condiții de criză economică, nu a făcut decât să adâncească gradul de sărăcie în România. De asemenea, acesta a ridicat problema IMM-urilor, pentru care taxa pe valoarea adăugată marită reprezintă un obstacol în calea accesului pe piața internă.

Sabin Cutaş: "Menținerea TVA la 24% pentru alimentele de bază a accentuat gradul de sărăcie in Romania"

Bruxelles, 13 Octombrie 2011,

Europarlamentarul Sabin Cutaş, membru al Comisiei pentru afaceri economice şi monetare din Parlamentul European (PE), a declarat, în plenul forului legislativ european, că menținerea TVA la 24% la alimentele de bază, în condiții de criză economică, nu a făcut decât să adâncească gradul de sărăcie în România. De asemenea, deputatul european a ridicat problema IMM-urilor, pentru care taxa pe valoarea adăugată ridicată reprezintă un obstacol în calea accesului pe piața internă. Intervenția acestuia a avut loc în cadrul dezbaterii privind viitorul TVA în Uniunea Europeană.

joi, 13 octombrie 2011

Sabin Cutaș: În favoarea eficientizării sistemului bancar european de investiții publice

Bruxelles, 13 octombrie 2011,

Europarlamentarul Sabin Cutaș, membru al Comisiei pentru afaceri economice şi monetare a Parlamentului European (PE) a atras atenția asupra necesității de eficientizare a sistemului bancar european de investiții publice, pentru a evita suprapunerea activităților Băncii Europene de Reconstrucție şi Dezvoltare (BERD) cu cele ale Băncii Europene de Investiții (BEI). El a arătat de asemenea că UE trebuie să controleze mai strict tranzitul împrumuturilor realizate de către aceste două bănci, pentru a lupta împotriva evaziunii fiscale

Sabin Cutaş/Schengen:"Amânarea aderării României şi Bulgariei la Spațiul Schengen trădează lipsa de credibilitate a construcției europene"


Bruxelles, 13 Octombrie 2011,

Europarlamentarul Sabin Cutaş a denunțat în plenul Parlamentului European (PE) modalitatea arbitrară şi discriminatorie prin care se iau decizii la nivel european în ceea ce privește aderarea României şi Bulgariei la spațiul Schengen. Deputatul european și-a exprimat poziția prin intermediul unei intervenții scrise aferente dezbaterii privind adeziunea celor două state la Spațiul Schengen.

vineri, 7 octombrie 2011

Sabin Cutaş a interpelat Comisia Europeană cu privire la accesul dificil al IMM-urilor la credite

Bruxelles, 07 octombrie 2011,

Europarlamentarul Sabin Cutaş, membru al Comisie pentru afaceri economice şi monetare din Parlamentul European (PE), a adresat o interpelare cu solicitare de răspuns scris Comisiei Europene cu privire la măsurile pe care le are în vedere pentru a facilita accesul Întreprinderilor mici şi mijlocii din Uniunea Europeană la creditare. Deputatul european și-a manifestat îngrijorarea cu privire la creșterea procentuală a refuzului băncilor de a acorda credite IMM-urilor în anul 2010