joi, 15 septembrie 2011

Sabin Cutaş: „Avem nevoie de integrare fiscală şi de o guvernanță economică la nivel european”


Strasbourg, 15 septembrie 2011,

Europarlamentarul Sabin Cutaş, membru în Comisia pentru afaceri economice și monetare a Parlamentului European a declarat, miercuri în plenul PE, că este nevoie de integrare fiscală și de o guvernanță economică la nivel european pentru a răspunde la criza economică care se face resimțită pe întreg continentul. El a subliniat importanța unității europene în actualele împrejurări.


Potrivit deputatului european: "Majoritatea statelor din zona euro nu se aflau în dificultate înaintea crizei financiare, ele înregistrând datorii publice și deficite în scădere. Pe de altă parte, datoria publică raportată la PIB a zonei euro este în continuare mult inferioară celei Statelor Unite ale Americii sau Japoniei. Uniunea Europeană nu suferă atât de o problemă a datoriei publice, cât de lipsa unei integrări fiscale și politice."

"Această criză are nevoie de un răspuns european și de o guvernanță economică comună, bazată pe metoda comunitară și nu pe cea inter-guvernamentală, deficientă din punct de vedere democratic și decizional", a subliniat Cutaş.

"Din această perspectivă salut faptul că executivul european pregătește o propunere pentru o piață comună a datoriilor publice, care va ușura finanțarea datoriei și va asigura lichiditatea monedei europene. Totodată, sunt în continuare necesare propuneri privind armonizarea fiscală, guvernanța economicǎ europeanǎ, creșterea economicǎ și crearea de locuri de muncǎ", a adăugat eurodeputatul român.

"Importanța monedei euro din punct de vedere internațional nu poate fi contestată. Statele Unite au cerut zilele acestea manifestarea unității europene, iar Uniunea trebuie să se ridice la înălțimea așteptărilor”, a conchis Cutaş.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu